menu

De mensen van de Grondsteen

De Grondsteen als school bestaat uit mensen die elk hun eigen ondernemende én onderzoekende weg zijn gegaan en bij hebben gedragen aan vernieuwende sociale initiatieven. Op basis daarvan hebben zij elkaar gevonden en werken nu samen als deelnemers in de Grondsteen.

Vanuit de ontmoeting met mensen in verschillende scholingstrajecten, ontwikkelen ze nu een gemeenschap van eerste betrokkenen. Samen houden zij 'bouwdagen' waarin zij zich inhoudelijk in thema's verdiepen, ons verbinden met elkaar en de Grondsteen en deze verder bouwen: met aanvullingen en bijdragen voor de vormgeving van scholingstrajecten, nieuwe scholingstrajecten, conferenties, met de wil om zelf scholing te volgen. En om elkaar verder te leren kennen. Maar vooral: met de wil om, ieder in zijn of haar eigen situatie, te werken aan de versterking van de gemeenschap, aan bewustzijn over sociale verhoudingen, en aan initiatief.

Van ons team maken mensen deel uit met heel diverse achtergrond en ervaring: o.a. gemeenschapscoaches, met een achtergrond in de sociale wetenschappen en humanistiek, leraren, diverse mensen met ervaring in het wonen en begeleiden van woonprojecten, een initiatiefnemer en eigenaar van een coöperatieve bioliogische winkel, theatermaker, informatiemanager, verandermanager, journalist, begeleider ouderenzorg.

Binnenkort vind je hier de foto's en hun persoonlijke verhaal.

Het bestuur: Janneke Sauer, Ingrid Busink en Ad Dokman. Hier bij het vieren van het tekenen van de statuten op 29 september 2021.

Gemeenschapscoaches

Gemeenschapscoaches in opleiding

Docent-begeleiders scholing gedragen besluitvorming

Adviseurs

Sprekers/docenten

© De Grondsteen 2021