menu

Wonen

Steeds meer mensen wonen in een woongemeenschap, maken van hun buurt hun gemeenschap, of starten zelf een wooninitiatief. Mensen van de Grondsteen begeleiden al meer dan 20 jaar wooninitiatieven van start tot realisatie én daarna. Wij zijn vooruitstrevend met echte nieuwe gemeenschapvorming, gedragen besluitvorming, het samen leren kennen van de eigen levensopgave en die van de ander daarbij, zodat je werkelijk het beeld van de ander mee kunt dragen, het onderzoekende gesprek. Gemeenschapscoaches begeleiden je bij al je vragen. Stap mee in, in het avontuur van gemeenschapsvorming!

Op-avontuur-met-gemeenschapsvorming.pdf

Folder-Ontwikkellab-Gemeenschapsvorming-Woonproject.pdf

ubuntuwonen.nl/visie/

© De Grondsteen 2023

Grondsteen nieuws

Openbare Scholingsdagen door De Grondsteen

De Grondsteen organiseert 'Openbare Scholingsdagen'. Dat doet ze om te beginnen in samenwerking met De Ondernemende School.

Woensdag 12 april een lezing over nieuwe gemeenschapsvorming op school. Hoe kunnen we als leraren en ouders samen om de kinderen heen staan als mede-opvoeders?

Lezing en gesprek met Ingrid Busink

Lezing-Gemeenschapsvorming-op-school.pdf

Ontwikkellab Gemeenschapsvorming door deelnemers Grondsteen

We zijn met tien actieve en dragende deelnemers in de Grondsteen begonnen aan ons Ontwikkellab Gemeenschapsvorming! Hier zie je ons in de pauze waar Koen ons uitnodigde materialen te verzamelen en het heden, verleden en toekomst van de Grondsteen daarmee samen in beeld te brengen.

Woonproject Bekertjesmos start in januari met de basiscursus gedragen besluitvorming bij de Grondsteen!
Voor Woonproject Ubuntuplein organiseerden we in oktober een Ubuntupracticum over gedragen besluitvorming. 'Ik dacht vooraf: de hele dag praten, maar ik heb er echt energie van gekregen!'. Aldus één van de bewoners.