menu

Introductie gedragen besluitvorming

Ben je benieuwd hoe je zelf aan gemeenschapsvorming kunt werken? Samen met je collega's, medebewoners of initiatiefnemers? Of hoe je ook als individu kunt opstaan voor die gemeenschap? Gedragen besluitvorming biedt je daarvoor allerlei handvatten, vanuit daadwerkelijk inzicht in het verloop een besluitvormingsproces, in fasen. Verschillende school- en wooninitiatieven, maar ook zelfsturende teams, hebben al jarenlange ervaring met het werken met gedragen besluitvorming.

Ingrid Busink vertelt in deze introductie hoe gedragen besluitvorming bijdraagt aan de gemeenschapsvorming op je school of in je woongemeenschap en geeft verschillende voorbeelden uit de praktijk. Er is ruime gelegenheid voor het uitwisselen van eigen ervaringen met besluitvormingsprocessen en voor vragen en gesprek.


Kosten

De kosten voor deze introductie bedragen € 500,-- inclusief BTW (0%) en hand-out

Interesse?

We komen graag bij jou in je school, organisatie of woonproject om deze introductie te verzorgen. Maak een afspraak via Ingrid Busink, ingridbusink@degrondsteen.nl

Vervolg?

Wil je je verder verdiepen en/of leren werken met gedragen besluitvorming, dan zijn er diverse mogelijkheden, zoals workshops, een incompany scholingstraject, of begeleiding bij een besluitvormingsvraagstuk. Zie verder met interesse

© De Grondsteen 2022

Grondsteen nieuws

Coaches gezocht

Ben jij coach of wil je dat worden en kijk je met belangstelling naar wat wij voor De Ondernemende School aan het ontwikkelen zijn? Wil jij je verder oriënteren op onze werkwijze en onderzoeken of je ons team van de Ondernemende School wil versterken als gemeenschapscoach? Dan is er nu de mogelijkheid om in te stappen. Op 2 juni is de oriëntatieavond voor de Opleiding Begeleider Ontwikkellabs, Waaldijk 15 te Dreumel, van 19.30 uur - 21.30 uur. Kom je ook? Meld je dan aan via: i


Coördinator voor de Grondsteen gezocht

Het werk binnen de Grondsteen is in een jaar tijd zo gegroeid, dat we nu graag een coördinator willen betrekken, die meehelpt de organisatie van de Grondsteen op te zetten in de stijl van de Grondsteen: vanuit gemeenschapsvorming, samenwerken vanuit initiatief, met gedragen besluitvorming, en rechtdoende aan de individuele mens. Binnenkort publiceren we een profiel waarin we beschrijven wat we verwachten van een coördinator. Heb je interesse, laat het vast weten!


Vier gemeenschapscoaches van de Grondsteen

gaan nieuwe schoolinitiatieven van de Ondernemende School begeleiden!

Na jarenlange voorbereiding zijn er nu vijf initiatiefgroepen die een belangstellingsmeting gaan starten op 1 juli, en, bij voldoende handtekeningen, een aanvraag gaan doen voor bekostiging van een Ondernemende School. Alle initiatiefnemers hebben in ons Ontwikkellab Ondernemend Onderwijs hun eigen roeping en plannen onderzocht en hun initiatief én elkaar gevonden! Enkele reacties van de deelnemers geven een indruk van de impact van het Ontwikkellab:

Het vertrouwen in mijn mede-initiatiefnemers is heel groot geworden. I

Ik heb ervaren: een school ontwikkelen betekent eigenlijk jezelf ontwikkelen. Dat had ik niet verwacht.

Het is zo’n rijk proces geweest, door de ruimte die jullie gaven, door de liefdevolle begeleiding.

Het ontwikkellab heeft ervoor gezorgd dat wij nu vanuit rust en bedachtzaamheid de school gaan ontwikkelen. Doordat we eerlijk naar onszelf en elkaar communcieren. Op deze manier hebben wij al gehad, waar andere tegenaan lopen als ze al onderweg zijn. Een nieuwe initiatiefnemer die zich bij ons aansluit kan niet zonder ontwikkelinglab insatppen, ik kan me niet voorstellen dat iemand zonder zo’n proces instapt.


Ubuntuplein: het wordt steeds mooier!

Onze locatie aan de Noorderhavenstraat in Zutphen, opgenomen in het wooncomplex van woongemeenschap het Ubuntuplein! De muur waar de trap tegenaan staat, is onze zijmuur. Voorjaar 2023 kunnen we erin! Wat zal dat fijn zijn! Ook voor onze planning zal het een stuk makkelijker worden.