menu

Introductie gedragen besluitvorming

Ben je benieuwd hoe je zelf aan gemeenschapsvorming kunt werken? Samen met je collega's, medebewoners of initiatiefnemers? Of hoe je ook als individu kunt opstaan voor die gemeenschap? Gedragen besluitvorming biedt je daarvoor allerlei handvatten, vanuit daadwerkelijk inzicht in het verloop een besluitvormingsproces, in fasen. Verschillende school- en wooninitiatieven, maar ook zelfsturende teams, hebben al jarenlange ervaring met het werken met gedragen besluitvorming.

Ingrid Busink vertelt in deze introductie hoe gedragen besluitvorming bijdraagt aan de gemeenschapsvorming op je school of in je woongemeenschap en geeft verschillende voorbeelden uit de praktijk. Er is ruime gelegenheid voor het uitwisselen van eigen ervaringen met besluitvormingsprocessen en voor vragen en gesprek.


Kosten

De kosten voor deze introductie bedragen € 500,-- inclusief BTW (0%) en hand-out

Interesse?

We komen graag bij jou in je school, organisatie of woonproject om deze introductie te verzorgen. Maak een afspraak via Ingrid Busink, ingridbusink@degrondsteen.nl

Vervolg?

Wil je je verder verdiepen en/of leren werken met gedragen besluitvorming, dan zijn er diverse mogelijkheden, zoals workshops, een incompany scholingstraject, of begeleiding bij een besluitvormingsvraagstuk. Zie verder met interesse

© De Grondsteen 2023

Grondsteen nieuws

Openbare Scholingsdagen door De Grondsteen

De Grondsteen organiseert 'Openbare Scholingsdagen'. Dat doet ze om te beginnen in samenwerking met De Ondernemende School.

Woensdag 12 april een lezing over nieuwe gemeenschapsvorming op school. Hoe kunnen we als leraren en ouders samen om de kinderen heen staan als mede-opvoeders?

Lezing en gesprek met Ingrid Busink

Lezing-Gemeenschapsvorming-op-school.pdf

Ontwikkellab Gemeenschapsvorming door deelnemers Grondsteen

We zijn met tien actieve en dragende deelnemers in de Grondsteen begonnen aan ons Ontwikkellab Gemeenschapsvorming! Hier zie je ons in de pauze waar Koen ons uitnodigde materialen te verzamelen en het heden, verleden en toekomst van de Grondsteen daarmee samen in beeld te brengen.

Woonproject Bekertjesmos start in januari met de basiscursus gedragen besluitvorming bij de Grondsteen!
Voor Woonproject Ubuntuplein organiseerden we in oktober een Ubuntupracticum over gedragen besluitvorming. 'Ik dacht vooraf: de hele dag praten, maar ik heb er echt energie van gekregen!'. Aldus één van de bewoners.