menu

Onderzoekskring Gedragen Besluitvorming

Mailing van De Grondsteen
Verzonden op 23 maart 2022

Van harte willen we jou uitnodigen voor de Onderzoekskring Gedragen Besluitvorming op 11 mei in Zutphen, van 13-17 uur.

De onderzoekskring is er voor iedereen die de cursus 'Gedragen Besluitvorming' heeft gevolgd en zich verder wil ontwikkelen aan de hand van vragen uit de praktijk. Zij wordt twee tot drie keer per jaar georganiseerd. We leren van en met elkaar, en ontwikkelen de techniek van de gedragen besluitvorming al doende verder aan de hand van onze ervaringen.

Er is deze dag ruimte om jouw vragen in te brengen, samen kiezen we welk vraagstuk we bespreken. Hiernaast zal Jan Saal op uitnodiging van de deelnemers deze dag vertellen over het achterliggende mensbeeld, aan de hand van de lemniscaat. 

Kom je ook? Aanmelden graag via info@degrondsteen.nl

Grondsteen nieuws

Openbare Scholingsdagen door De Grondsteen

De Grondsteen organiseert 'Openbare Scholingsdagen'. Dat doet ze om te beginnen in samenwerking met De Ondernemende School.

Woensdag 12 april een lezing over nieuwe gemeenschapsvorming op school. Hoe kunnen we als leraren en ouders samen om de kinderen heen staan als mede-opvoeders?

Lezing en gesprek met Ingrid Busink

Lezing-Gemeenschapsvorming-op-school.pdf

Ontwikkellab Gemeenschapsvorming door deelnemers Grondsteen

We zijn met tien actieve en dragende deelnemers in de Grondsteen begonnen aan ons Ontwikkellab Gemeenschapsvorming! Hier zie je ons in de pauze waar Koen ons uitnodigde materialen te verzamelen en het heden, verleden en toekomst van de Grondsteen daarmee samen in beeld te brengen.

Woonproject Bekertjesmos start in januari met de basiscursus gedragen besluitvorming bij de Grondsteen!
Voor Woonproject Ubuntuplein organiseerden we in oktober een Ubuntupracticum over gedragen besluitvorming. 'Ik dacht vooraf: de hele dag praten, maar ik heb er echt energie van gekregen!'. Aldus één van de bewoners.