menu

Werken met de lemniscaat

Mailing van De Grondsteen
Verzonden op 28 maart 2022

Paraat met de Lemniscaat

Masterclass voor deelnemers in de Grondsteen en anderen die willen leren werken met de lemniscaat in cursus of gesprek

Woensdag 20 april 2022, met Jan SaalMet de lemniscaat kom je met je verhaal, in cursus of gesprek, veel makkelijker in verbinding met de luisteraar(s). Je kunt ermee vertellen vanuit het beeld van het geheel. Daarmee maak je voor jezelf en de ander een sociale verbinding mogelijk, die tegelijkertijd de weg opent naar hoger inzicht.

Om zo te kunnen vertellen met de lemniscaat vergt inzicht in het onderliggende mensbeeld en oefening. Je vertelt namelijk vanuit je ‘geloof in wat je weet’. Dat is iets anders dan kennis overdragen. Wanneer je vertelt wat je gelooft, vertel je namelijk vanuit onmacht, en vanuit een directe toegang tot de geestelijke werkelijkheid waar je over spreekt. Als je dit eenmaal ervaren hebt, weet je wanneer je daar ‘in’ zit, of juist niet en kun je bijsturen. De lemniscaat is enorm behulpzaam om vanuit deze houding van overgave te kunnen vertellen.

In de Grondsteen hoort deze wijze van toegang geven tot geestelijke inzichten tot de sociale didactiek die wij in al onze scholing willen toepassen.


Wat gaan we doen?

Jan Saal vertelt over hoe hij het werken met de lemniscaat heeft ontwikkeld en gebruikt en over hoe het mens- en wereldbeeld verbonden is met de lemniscaat.
We oefenen met de houding van vertellen vanuit macht en onmacht
Daarna heeft ieder de gelegenheid te oefenen met vertellen. Je ontvangt bijtijds vragen en instructies waarmee je je kunt voorbereiden.


Praktische informatie

Locatie: Centrum de Linde, Jachtlaan 15, Bilthoven

Tijd: van 10.00 – 16.00 uur

Kosten: de huur, reiskosten en honorarium Jan Saal en 10% afdracht voor de Grondsteen, worden gedeeld met het aantal deelnemers. Naar verwachting tussen € 35,-- - € 50,-- euro.

Vervolg: we plannen samen een tweede dag in voor het vervolg van de masterclass, afhankelijk van ieders mogelijkheden in de tijd. In de tussentijd is het de bedoeling dat iedereen zoveel mogelijk oefent met het vertellen met de lemniscaat.

Aanmelden graag zo spoedig mogelijk en uiterlijk 10 april: info@degrondsteen.nl

Grondsteen nieuws

Coaches gezocht

Ben jij coach of wil je dat worden en kijk je met belangstelling naar wat wij voor De Ondernemende School aan het ontwikkelen zijn? Wil jij je verder oriënteren op onze werkwijze en onderzoeken of je ons team van de Ondernemende School wil versterken als gemeenschapscoach? Dan is er nu de mogelijkheid om in te stappen. Op 2 juni is de oriëntatieavond voor de Opleiding Begeleider Ontwikkellabs, Waaldijk 15 te Dreumel, van 19.30 uur - 21.30 uur. Kom je ook? Meld je dan aan via: i


Coördinator voor de Grondsteen gezocht

Het werk binnen de Grondsteen is in een jaar tijd zo gegroeid, dat we nu graag een coördinator willen betrekken, die meehelpt de organisatie van de Grondsteen op te zetten in de stijl van de Grondsteen: vanuit gemeenschapsvorming, samenwerken vanuit initiatief, met gedragen besluitvorming, en rechtdoende aan de individuele mens. Binnenkort publiceren we een profiel waarin we beschrijven wat we verwachten van een coördinator. Heb je interesse, laat het vast weten!


Vier gemeenschapscoaches van de Grondsteen

gaan nieuwe schoolinitiatieven van de Ondernemende School begeleiden!

Na jarenlange voorbereiding zijn er nu vijf initiatiefgroepen die een belangstellingsmeting gaan starten op 1 juli, en, bij voldoende handtekeningen, een aanvraag gaan doen voor bekostiging van een Ondernemende School. Alle initiatiefnemers hebben in ons Ontwikkellab Ondernemend Onderwijs hun eigen roeping en plannen onderzocht en hun initiatief én elkaar gevonden! Enkele reacties van de deelnemers geven een indruk van de impact van het Ontwikkellab:

Het vertrouwen in mijn mede-initiatiefnemers is heel groot geworden. I

Ik heb ervaren: een school ontwikkelen betekent eigenlijk jezelf ontwikkelen. Dat had ik niet verwacht.

Het is zo’n rijk proces geweest, door de ruimte die jullie gaven, door de liefdevolle begeleiding.

Het ontwikkellab heeft ervoor gezorgd dat wij nu vanuit rust en bedachtzaamheid de school gaan ontwikkelen. Doordat we eerlijk naar onszelf en elkaar communcieren. Op deze manier hebben wij al gehad, waar andere tegenaan lopen als ze al onderweg zijn. Een nieuwe initiatiefnemer die zich bij ons aansluit kan niet zonder ontwikkelinglab insatppen, ik kan me niet voorstellen dat iemand zonder zo’n proces instapt.


Ubuntuplein: het wordt steeds mooier!

Onze locatie aan de Noorderhavenstraat in Zutphen, opgenomen in het wooncomplex van woongemeenschap het Ubuntuplein! De muur waar de trap tegenaan staat, is onze zijmuur. Voorjaar 2023 kunnen we erin! Wat zal dat fijn zijn! Ook voor onze planning zal het een stuk makkelijker worden.