menu

Symposium Gemeenschapsvorming op school 8 oktober

Mailing van De Grondsteen
Verzonden op 10 augustus 2022

Met vreugde kondigen wij het allereerste symposium van De Grondsteen aan. Komt allen!
 

Symposium Gemeenschapsvorming Op School

8 oktober in Zeist

 
Waarom we het doen? Veel van de sociale vormen in het onderwijs voldoen niet aan de behoefte van jonge mensen, ouders en leraren. Zij ervaren dat het systeem voorop wordt gezet in plaats van de mens. Er is dan ook een diepgaande verandering van maatschappelijke structuren voor nodig om het onderwijs vrij te maken van deze ‘collectivistische systeemcultuur’. Door samen te werken aan nieuwe gemeenschapsvorming starten we hiermee en maken we het mogelijk dat de individuele mens steeds weer wordt recht gedaan. Ieder kan daarmee een begin maken vanuit zijn eigen morele kompas. Zelfs de kleinste ontwikkeling hiervan kan al veel betekenen voor kinderen en jongeren: ze ontmoeten om hen heen een samenwerken vanuit medemenselijkheid als bedding voor hun ontwikkelingsweg. Én een voorbeeld waar ze later uit kunnen putten! Wil je aan de slag? Inzicht in wat nieuwe gemeenschapsvorming is en praktische handvatten helpen daarbij. Dat krijg je aangereikt op dit symposium.
 
Wil je het uitgebreide programma met sprekers en workshops weten? Download hieronder dan de flyer.

Datum en tijd Zaterdag 8 oktober 10.00 – 16.00 uur

Locatie Stichtse Vrije School, Socrateslaan 24, Zeist

Kosten € 39,50 per persoon (ter plekke pinnen of contant).

Koffie en thee is aanwezig, lunch graag zelf meenemen.

AANMELDEN kan via dit contactformulier


Ken je mensen die mogelijk interesse hebben? Wij zijn je heel dankbaar als je deze nieuwsbrief of de bijgevoegde flyer wilt delen via jouw sociale kanalen: e-mail, facebook, instagram (of, natuurlijk een gesprek ;-))!

Grondsteen nieuws

Ontwikkellab Gemeenschapsvorming door deelnemers Grondsteen

We zijn met tien actieve en dragende deelnemers in de Grondsteen begonnen aan ons Ontwikkellab Gemeenschapsvorming! Hier zie je ons in de pauze waar Koen ons uitnodigde materialen te verzamelen en het heden, verleden en toekomst van de Grondsteen daarmee samen in beeld te brengen.

Woonproject Bekertjesmos start in januari met de basiscursus gedragen besluitvorming bij de Grondsteen!
Voor Woonproject Ubuntuplein organiseerden we in oktober een Ubuntupracticum over gedragen besluitvorming. 'Ik dacht vooraf: de hele dag praten, maar ik heb er echt energie van gekregen!'. Aldus één van de bewoners.