menu

Onderzoekskring Gedragen Besluitvorming - correctie locatie - Zutphen

Mailing van De Grondsteen
Verzonden op 24 november 2021

HERINNERING - met correctie locatie

Uitnodiging Onderzoekskring Gedragen Besluitvorming

Zaterdag 27 november, 12.30 uur - 17.00 uur in Lent


Ontmoeten, elkaar inspireren, inzichten delen, moeilijkheden gaan doorzien, samen onderzoeken van de eigen ervaringen met gedragen besluitvorming


Beste lezer,

Graag willen we je uitnodigen om deel te nemen aan de onderzoekskring Gedragen Besluitvorming. Na een pauze pakken we de draad weer op, nu vanuit De Grondsteen - School voor Initiatief en Gemeenschapsvorming. 


Steeds weer blijkt dat het met elkaar tot goede besluiten komen op een manier die recht doet aan de mens en de (woon/werk/leef) gemeenschap echt een kunststuk is dat vooral gedaan en beoefend wil worden om er verder mee te komen. 
Daarom organiseren we weer deze onderzoekskring voor iedereen die de opleiding heeft gedaan en met gedragen besluitvorming aan het werk is of wil gaan. We verwachten dat we van elkaars ervaringen wederzijds veel kunnen leren! 

Je kunt deze dag een vraagstuk of casus inbrengen over wat je in de praktijk tegenkomt. Samen kijken we vanuit het gedragen besluitvormingsproces waar de knelpunten zitten en hoe het verder kan komen. Zo groeit ons inzicht in het besluitvormingsproces en ontmoeten we elkaar in onze gezamenlijke inzet om op een nieuwe manier met onszelf en met elkaar om te gaan als het gaat om het nemen van besluiten. 

De onderzoekskring zal worden begeleid door Ingrid Busink en Ad Dokman en zal drie keer per jaar plaatsvinden. 

We zullen ook vertellen over de ontwikkeling van de Grondsteen en de mogelijkheid om belangstellende of (aspirant)deelnemer van de Grondsteen te worden.


Datum: Zaterdag 27 november, vanaf 12.30 uur – 17.00 uur
Locatie: Zutphen, Proeflokalen - Vispoortplein 16
Kosten: €25,-- (inclusief koffie, thee, koek)
Begeleiding: Ad Dokman & Ingrid Busink
 
Aanmelden kan via: ingridbusink@degrondsteen.nl


DAGPROGRAMMA
 
12.30 uur  Aankomst, koffie, thee, koek
12.45 uur  Welkom, aankomstronde

13.30 uur  De Grondsteen, School voor initiatief en gemeenschapsvorming; Wat doet de Grondsteen, waar werken we naar toe, en hoe kun je meedoen als belangstellende of (aspirant)deelnemer en natuurlijk student
 
14.00 uur  Keuze casussen die we gaan bespreken
14.15 uur  Bespreking drie of vier casussen
 
16.30 uur  Vooruitblik naar volgende onderzoekskringbijeenkomsten; wie wil instappen voor de volgende keren in 2022?
16.45 uur  Afsluitende ronde
17.00 uur  Einde


'Het vraagt om een attitudeverandering en dat vind ik een verrijking' (M Thomas, deelnemer scholing gedragen besluitvorming 2020)


Grondsteen nieuws

Coaches gezocht

Ben jij coach of wil je dat worden en kijk je met belangstelling naar wat wij voor De Ondernemende School aan het ontwikkelen zijn? Wil jij je verder oriënteren op onze werkwijze en onderzoeken of je ons team van de Ondernemende School wil versterken als gemeenschapscoach? Dan is er nu de mogelijkheid om in te stappen. Op 2 juni is de oriëntatieavond voor de Opleiding Begeleider Ontwikkellabs, Waaldijk 15 te Dreumel, van 19.30 uur - 21.30 uur. Kom je ook? Meld je dan aan via: i


Coördinator voor de Grondsteen gezocht

Het werk binnen de Grondsteen is in een jaar tijd zo gegroeid, dat we nu graag een coördinator willen betrekken, die meehelpt de organisatie van de Grondsteen op te zetten in de stijl van de Grondsteen: vanuit gemeenschapsvorming, samenwerken vanuit initiatief, met gedragen besluitvorming, en rechtdoende aan de individuele mens. Binnenkort publiceren we een profiel waarin we beschrijven wat we verwachten van een coördinator. Heb je interesse, laat het vast weten!


Vier gemeenschapscoaches van de Grondsteen

gaan nieuwe schoolinitiatieven van de Ondernemende School begeleiden!

Na jarenlange voorbereiding zijn er nu vijf initiatiefgroepen die een belangstellingsmeting gaan starten op 1 juli, en, bij voldoende handtekeningen, een aanvraag gaan doen voor bekostiging van een Ondernemende School. Alle initiatiefnemers hebben in ons Ontwikkellab Ondernemend Onderwijs hun eigen roeping en plannen onderzocht en hun initiatief én elkaar gevonden! Enkele reacties van de deelnemers geven een indruk van de impact van het Ontwikkellab:

Het vertrouwen in mijn mede-initiatiefnemers is heel groot geworden. I

Ik heb ervaren: een school ontwikkelen betekent eigenlijk jezelf ontwikkelen. Dat had ik niet verwacht.

Het is zo’n rijk proces geweest, door de ruimte die jullie gaven, door de liefdevolle begeleiding.

Het ontwikkellab heeft ervoor gezorgd dat wij nu vanuit rust en bedachtzaamheid de school gaan ontwikkelen. Doordat we eerlijk naar onszelf en elkaar communcieren. Op deze manier hebben wij al gehad, waar andere tegenaan lopen als ze al onderweg zijn. Een nieuwe initiatiefnemer die zich bij ons aansluit kan niet zonder ontwikkelinglab insatppen, ik kan me niet voorstellen dat iemand zonder zo’n proces instapt.


Ubuntuplein: het wordt steeds mooier!

Onze locatie aan de Noorderhavenstraat in Zutphen, opgenomen in het wooncomplex van woongemeenschap het Ubuntuplein! De muur waar de trap tegenaan staat, is onze zijmuur. Voorjaar 2023 kunnen we erin! Wat zal dat fijn zijn! Ook voor onze planning zal het een stuk makkelijker worden.